O nouă înfrățire în raionul Ungheni. Rădenii Vechi s-ar putea înfrăți cu comuna Nănești, județul Vrancea

În contextul Centenarului Marii Uniri, satul Rădenii Vechi din raionul Ungheni s-ar putea înfrăți cu comuna Nănești din județul Vrancea, România, informează publicația periodică Ziarul Unghiul

Sursa comunică că bazele înfrățirii au fost puse între cele două localități în cadrul sesiunii extraordinare a Ligii Femeilor Primar de Comune din România, desfășurată la Constanța. La eveniment au participat 61 de membre ale Rețelei Femeilor Primar din cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și ale Ligii Femeilor Primar de Comune din cadrul Asociației Comunelor din România (ACoR) și doar Vera Golan din raionul Ungheni.


Primarul localității Rădenii Vechi a declarat jurnalistei Natalia Morari, redacția ziarului Unghiul, că au fost discutate probleme administrative, au fost identificate modalități de cooperare în beneficiul tuturor, dar și eventuale înfrățiri a 15 localități din România și Republica Moldova.

Vera Golan, primar a localității, a mai menționat faptul că și-ar dori să aplice la proiecte cu finanțare europeană împreună cu cele din România.

Evenimentul s-a desfășurat sub auspiciul Centenarului Marii Uniri.

1 trackback / pingback

  1. Sângele apă nu se face. A fost semnat Acordul de Cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns