O muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată la Sculeni

O „muniție” de cca 10 kg din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată ieri în apropierea satului Sculeni din raionul Ungheni.

Portal de știri independent din regiunea Ungheni mai transmite că informațiile au fost recepționate de la câțiva martori oculari care au comunicat că muniția a fost depistată de muncitori pe șantierul de reabilitare a traseului R16 Fălești – PTF Sculeni.

Muniția a fost găsită pe segmentul de drum dintre localitățile Gherman și Sculeni din raionul Ungheni.

Sursa mai comunică că la scurt timp de la depistarea explozibilului, drumarii au închis acest segment de traseu și au solicitat suportul organelor de forță.

Ulterior, la fața locului s-au prezentat geniștii Ministerului Apărării care au dezamorsat proiectilul pe un câmp din apropierea satului Sculeni.

Preliminar, martorii oculari presupun că muniția ar fi rămasă pe aceste terenuri urmare a linie frontului din timpul Operațiunii sovietice de ocupare a Basarabiei Iași – Chișinău din 1944

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: