O companie turcă reabilitează 83 de km al drumului R34 Hâncești – Leova – Giurgiulești

În cadrul unei ședințe, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au discutat cu antreprenorul OZKA Inșaat A.S. (Turcia) pe marginea reabilitării a 83 de km ai drumului național R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești.

În prezent, pe tronsonul ce traversează raioanele Hâncești, Leova și Cantemir, antreprenorul execută lucrări de terasamente, de consolidare pe sectoarele cu risc de alunecări de teren, așternere a straturilor de reciclare, de asfalt și a celui de bază, construcție a sistemului de drenare a apelor pluviale, cât și construcție a podețelor.

Proiectul privind reabilitarea traseului național R34 include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 9 poduri și 57 de podețe tubulare.

Totodată, este trasat ca obiectiv creșterea înălțimii rambleurilor în zone joase, stabilizarea și controlul taluzurilor, asigurarea circulației rutiere pe toată lungimea tronsonului, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminării stradale în localități.  

Conlucrăm cu antreprenorii, astfel încât orice dificultate să fie înlăturată în termeni restrânși, iar efectuarea lucrărilor de construcție a drumurilor naționale să se desfășoare calitativ, conform caietului de sarcini și normativelor în vigoare

Veaceslav Potop, DIRECTORUL GENERAL INTERIMAR AL ASD

Contractul semnat cu OZKA are o valoare totală de peste 56 milioane de euro, bani acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze integral lucrările la sfârșitul lunii februarie a anului 2023.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns