O afacere „fructuoasă” pe internet: „Cât costă programarea rapidă la examenul auto?”

O schemă frauduloasă ia amploare pe Internet. Câteva persoane prestează servicii de programare la examenul auto pentru suma de 1.000 de lei, transmite Știri.md



Sursa transmite că pe o pagină de Telegram, dar și Instagram, persoane necunoscute oferă ajutor pentru programarea la examenul auto la Agenția Servicii Publice. „Afaceriștii” cer suma de 500 de lei în decurs de 10 ore după ce se comunică despre programare, după care alte 500 de lei în ziua examenului, prin terminal de plată.

Aceștia solicită poze cu numărul fișei de școlarizare și a buletinului de identitate, tipul examenului, categoria auto, localitatea unde este înregistrat examenul, data urgentă și numărul de telefon.

Sursa amintește că persoanele care solicită admiterea la unele dintre probele examenului de obţinere a dreptului de a conduce vehicule, teoretică sau practică, necesită preventiv să se programeze la proba respectivă a examenului:

  • nemijlocit in subdiviziunea teritorială competentă a DIMT CCA;
  • prin utilizarea paginii web programari.registru.md;
  • prin apel, la numărul de telefon al subdiviziunii teritoriale;
  • prin apel, la numărul unic al Call centrul-ui 14909.

Nu se acceptă programarea preventivă la proba teoretică de examen a candidaţilor până la finalizarea cursului respectiv de şcolarizare în şcolile de profil, iar programarea preventivă la proba practice de examen nu se acceptă până la obţinerea de către candidaţi a calificativului „Admis” la proba teoretică de examen la categoria/subcategoria de vehicule pentru care se solicită dreptul de a conduce.

Examinarea candidaţilor la probele teoretică şi practică ale examenului de obţinere a dreptului de a conduce vehicule, in subdiviziunile teritoriale competente ale DIMT CCA, se desfășoară în zile diferite.





sursa: Știri.md

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns