Noul pachet de sprijin frățesc din partea României conține și 200 mii doze de vaccin contra COVID-19

Sângele apă nu se face, iar noul pachet de sprijin frățesc din partea României anunțat astăzi de Klaus Iohannis vine să ne demonstreze acest lucru

Potrivit președintelui de la București, România pregătește un nou pachet de ajutor pentru Republica Moldova, care ar conține și până la 200 mii de doze de vaccin european contra COVID-19

Anunțul a fost făcut de președintele României, Klaus Iohannis în timpul declarațiilor de presă după întrevederea cu Maia Sandu.

Președintele Klaus Iohannis a comunicat susținerea procesului de vaccinare al cetățenilor Republicii Moldova contra COVID-19 prin furnizarea a până la 200 mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în perioada imediat următoare a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea procesului de vaccinare.

Klaus Iohannis a mai promis un ajutor agricultorilor din Republica Moldova afectați de seceta din vara anului 2020 sub formă de 6 000 tone de motorină.

Totodată, România va furniza medicamente și echipamente pentru îngrijirea pacienților, iar Ministerul Apărării Naționale din România va face o donație separată de echipamente, medicamente și utilaje de luptă cu COVID 19.

Vedeți și Textul integral al Declarației semnate de Maia Sandu și Klaus Iohannis

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns