Noua șefă a Misiunii UNHCR Moldova în vizită de informare la PTF comun Palanca

Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Andrei Trofimov, împreună cu noul șef al Misiunii UNHCR în Moldova, Anne-Marie Deutschlander, au efectuat astăzi o vizită de lucru în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. 

Scopul vizitei a fost de a evalua stadiul cooperării bilaterale, inclusiv în teren, și de a discuta despre suportul oferit de UNHCR în consolidarea capacităților Poliției de Frontieră în domeniul controlului la frontieră și asigurarea drepturilor solicitanților de orice formă de protecție.

În cadrul întâlnirii, partea moldoveană a prezentat informații despre activitatea de control la trecerea frontierei, subliniind importanța colaborării între cele patru entități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina care activează în comun în PTF Palanca. 

De asemenea, s-au discutat modalitățile de întărire a relațiilor de colaborare și de identificare a unor direcții de asistență pentru promovarea protecției refugiaților și solicitanților de azil în regiune.

În acest sens s-a punctat necesitatea asigurării informaționale a refugiaților, cu scopul de a-i proteja de traficul de persoane și de exploatarea acestora, în contextul existenței conflictului armat din Ucraina.

Andrei Trofimov a evidențiat eforturile Poliției de Frontieră în cadrul cooperării bilaterale, iar Anne-Marie Deutschlander a reafirmat angajamentul UNHCR de a continua să ofere asistență în domeniile de interes comun.

La finalul vizitei, ambele părți au convenit să fortifice conlucrarea pentru asigurarea securității persoanelor care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns