Moldova vrea autostradă // Susținătorii proiectului cer declararea „autostrăzii” Ungheni – Chișinău – Odesa proiect de prioritate națională



Apelul către autoritățile de la Chișinău vine după ce Ministerul Infrastructurii din Ucraina a avut o reacție favorabilă față de proiectul promovat de un grup de Organizații Nonguvernamentale de la Chișinău , transmite Economica.md

Vedeți și:

Ucraina așteaptă girul guvernului moldovean

Ministerul Infrastructurii din Ucraina a examinat scrisoarea Institutului pentru dezvoltare și expertiză a proiectelor (Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor-IDEP) privind proiectul autostrăzii Ungheni – Chișinău – Odesa, care va fi continuarea viitorului coridor Iași – Târgu Mureș – Budapesta – Viena – Munchen.

În vederea examinării în continuare a posibilității implementării proiectului de mai sus în cadrul extinderii rețelei TEN-T și includerii acestuia în planul de investiții indicative TEN-T (TEN-T Investment Action Plan) trebuie acordată poziția oficială a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova”, se menționează în scrisoarea oficială a ministerului de resort ucrainean.

În mai puțin de un an proiectul a căpătat o susținere înesmnată, inclusiv la Bruxelles

Potrivit directorului executiv IDEP Iurie Calestru, grupul de inițiativă a  reușit în mai puțin de un an, din decembrie 2018 până în prezent să obținem scrisori de susținere ale Administrațiilor din regiunile României, Republicii Moldova și României, pe unde ar trebui să treacă autostrada.

De asemenea au avut loc discuții cu Guvernul Republicii Moldova, Administrația Prezidențială a României, Administrația Prezidențială a Ucrainei și Ministerul Infrastructurii din Ucraina, cu Președintele actual (și viitor) al Comisiei Europene, Comisia Europeană, Directoratul Turism și Transport; Dialog cu 40 de deputați europeni din 12 țări și 8 comisii, Banca Europeană de Investiții, Delegația UE din Republica Moldova și Ucraina.

În mai 2020 vor prezenta sondajul privind părerea cetățenilor și studiul de impact

În cadrul unei ședințe a clubului de presă economică, activiștii proiectului spuneau că discuțiile despre construcția unei autostrăzi care va conecta Republica Moldova cu infrastructura rutieră europeană și coridorul economic european ar urma să prindă greutate în mai puțin de un an.

Până în mai 2020, cele opt ONG-uri, care promovează proiectul, se obligă să prezinte două analize ce ar ajuta părțile implicate să-l implementeze. Este vorba despre un studiul de impact, un document cadru, care să reprezinte o bază solidă pentru studiul de  prefezabilitate al proiectului.

Un vox populi (sondaj) ar reprezenta protocolul dorinței cetățenilor. Potrivit lui Iurie Calistru, platforma celor opt ONG-uri va insista ca Guvernul să înceapă demersurile necesare pentru a obține finanțare europeană pentru construcția segmentelor de autostradă Ungheni – Chișinău și Chișinău – Odesa.

Pe unde va trece autostrada

Pe teritoriul Republicii Moldova, autostrada urmează să înceapă lângă municipiul Ungheni și să urmeze traseul R1, pe lângă localitățile Pârlița și Cornești după care va urma traseul G88 până la M5, ce leagă Bălțiul și Cernăuțiul de Chișinău și Tiraspol, urmând să treacă în dreptul capitalei pe lângă Cricova.



Mai departe, există două posibilități de continuare a traseului autostrăzii – pe podul de la Gura Bâcului și prin regiunea transnistreană, pe lângă PTF Cuciurgan, urmând același traseu M5 sau să se despartă de acesta și să meargă doar pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova până la postul vamal Palance (prin raioanele Căușeni și Ștefan Vodă).

2.8 miliarde de euro și zece ani

Costul studiului de fezabilitate al proiectului este de 10 milioane euro pentru secțiunea Ungheni – Chișinău și de 22 de milioane de euro pentru secțiunea Chișinău – Odesa.

Costul total al proiectului se estimează la circa un miliard de euro pentru secțiunea Ungheni – Chișinău și 1.8 miliarde de euro pentru secțiunea Chișinău – Odesa.

Potrivit lui Calestru, autostrada ar putea fi gata peste opt ani în cel mai bun caz iar scenariul realist presupune cel puțin 10 ani.

De ce Odesa

Portul ucrainean conferă greutate proiectului în fața autorităților UE datorită importanței sale strategice și economice.

Prelungirea autostrăzii până la Odesa este de importanță economică pentru UE, întrucât în portul ucrainean ajunge un număr impunător de mărfuri din China și țările asiatice, pe așa numitul drum al mătăsii care ajung ulterior pe piața europeană.

De aceea includerea Odessei în proiect sporește considerabil șansele acestuia de a fi finanțat de către structurile europene”, Calestru.

Autoritățile ucrainene, prin reacția oficială a ministerul infrastructurii, dau de înțeles că ar agrea proiectul, însă doar după ce și ministerul corespunzător din Republica Moldova îi va acorda girul.

Altfel spus, mingea se află la moment în terenul Ministerul Economiei și Infrastructurii de la Chișinău.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.



13 trackback-uri / pingback-uri

  1. Guvernul inițiază negocierile privind construcția Podului la Ungheni cat și consolidarea altor 2 poduri peste Prut și Nistru - Știri din regiunea Ungheni
  2. Proiect de 3 miliarde euro pentru autostrada Ungheni – Chișinău – Odesa - Știri din regiunea Ungheni
  3. Până în anul 2026 am putea avea 9 poduri construite și reabilitate peste râul Prut - Știri din regiunea Ungheni
  4. Podul peste Prut de la Albița - Leușeni ar putea fi demolat și reconstruit la 4 benzi - Știri din regiunea Ungheni
  5. [HARTĂ] A fost aprobat traseul pentru segmentul Ungheni - Iași - Tg Neamț al Autostrăzii Unirii - Știri din regiunea Ungheni
  6. Poduri noi peste râul Prut - Știri din regiunea Ungheni
  7. Pe unde va trece prima autostradă din Republica Moldova - autostrada Ungheni – Odesa - Știri din regiunea Ungheni
  8. Din Ungheni la Marea Neagră. Cum ar putea arăta Autostrada Cernăuți - Ungheni - Constanța - Știri din regiunea Ungheni
  9. IDEP Moldova anunță transfer gratuit de la Chișinău la Aeroportul Internațional Bacău - Știri din regiunea Ungheni
  10. Podul peste Prut de la Ungheni vine la pachet cu încă patru poduri, inclusiv pod nou la Nisporeni - Știri din regiunea Ungheni
  11. [CONCEPT] Pod pietonal peste Prut la UNGHENI - Știri din regiunea Ungheni
  12. București și Chișinău avansează în proiectarea și construcția celor 4 poduri rutiere noi peste Prut - Știri din regiunea Ungheni
  13. [FLASH] Drumul regional G88 Cornești – Condrătești - Năpădeni – M5 va fi reabilitat - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns