Moldova a recepționat un nou lot de 150 000 de doze de vaccin Johnson & Johnson

Un alt lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns la Chișinău.

Astfel, în total, Republica Moldova a recepționat până acum 301.200 doze de Johnson & Johnson, din cele 500.000 doze planificate.

Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră. 

Observăm o cerere mare a vaccinului Johnson & Johnson în Republica Moldova.

Conform datelor, în jur de 59.000 persoane deja s-au vaccinat cu acest vaccin.

Astăzi, țara noastră dispune de vaccinuri de diferite tipuri, toate fiind sigure și eficiente.

Îndemnăm populația să meargă la vaccinare, să ia exemplul medicilor, profesorilor și tuturor celor care au înțeles că COVID-19 este o amenințare reală la sănătatea și viitorul nostru”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc.

Vaccinul Johnson & Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson, se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. 

În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea.

Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri.

Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns