Moldova a primit al doilea lot de ajutor anti-COVID-19 din partea NATO

Republica Moldova a recepționat astăzi cea de-a doua tranșă din lotul de echipamente medicale acordat de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), ce vine în sprijinul autorităților din țara noastră în lupta împotriva COVID-19.

Lotul a fost adus la Chișinău pe cale aeriană de către un avion și echipaj românesc.

Donația constă în 100.000 de măști de model FFP2, în valoare de 190.000 USD.

Echipamentele medicale care vor fi livrate Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” și ulterior repartizate instituțiilor medico-sanitare publice, conform necesităților.

Aduc sincere mulțumiri NATO pentru asistența oferită Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

Datorită acestui suport, lucrătorii medicali vor fi mai protejați împotriva infectării și vor putea depune toate eforturile pentru a salva vieți în continuare”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

NATO reiterează astăzi un mesaj puternic de solidaritate cu Republica Moldova în eforturile de a face față pandemiei COVID-19.

Ne face plăcere să donăm cea de-a doua parte a pachetului de asistență, care va ajuta la asigurarea protecției și siguranței personalului medical”, a declarat atașatul militar al Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova, colonelul Dainius Kazlauskas.

MSMPS menționează că la 24 februarie 2021, Republica Moldova a primit prima tranșă a donației constând în 25.000 de costume pentru protecție de unică folosință (Tyvek 600+),  în valoare de 302.250,00 USD.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns