Moldova a achiziționat 140 mii teste pentru detectarea SARS-CoV-2 /FLU/RSV

La solicitarea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, de către CAPCS au fost achiziționate 140 mii teste pentru detectarea SARS-CoV-2 /FLU/RSV.

Aceste teste vor fi destinate detectării și diferențierii calitative simultane a ARN viral a SARS-CoV-2, a gripei A, a gripei B (FLU) și a virusului sincițial respirator (RSV) în tampon nazofaringian, tampon nazal sau probe de aspirare nazală colectate de la persoane suspectate de infecție virală respiratorie în concordanță cu COVID-19 de către furnizorii de asistență medicală.  

Scopul achiziționării acestor teste  a fost bazat în primul rând faptului, că COVID-19, virusurile gripale și virusului sincițial respirator au o prezentare similară a bolii.

Adică, toate trei cauzează infecții respiratorii, care se prezintă ca o gamă largă de boli, de la asimptomatice sau ușoare până la boli severe și deces.

Virusurile menționate au căi de transmitere similare.

Ca urmare, aceleași măsuri de sănătate publică, cum ar fi igiena mâinilor și o bună etichetă respiratorie (tuse în pliul cotului, sau într-un țesut), distanța socială și purtarea  măștilor sunt acțiuni importante întreprinse pentru a preveni infecția.

Testele SARS-CoV-2 /FLU/ RSV vor permite eficientizarea activității de laborator în perioada de pandemie prin infecția COVID-19, cu utilizarea acelorași resurse de timp, umane și financiare și acoperirea investigațiilor la gripă caracteristice sezonului de iarnă.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns