Modificări în Consiliul raional Nisporeni. Cine este noul consilier local ales pe listele PUN?

Comisia Electorală Centrală a recepționat cererea de demisie a consilierului Cărbune Iurii ales pe lista Partidului Politic „Partidul Unității Naționale” în Consiliul raional Nisporeni, precum și documentele necesare atribuirii mandatului de consilier următorului candidat supleant.

Conform documentelor electorale pe care le deține Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul raional Nisporeni îi revine candidatului supleant Triboi Ion de pe lista Partidului Politic „Partidul Unității Naționale”, confirmată prin hotărârea Judecătoriei Ungheni din 25 octombrie 2019 și hotărârea suplimentară din 12 martie 2020.

În temeiul art. 18 alin. (2), art. 22 alin. (1) lit. u), art. 144 alin. (12) din Codul electoral nr. 1381/1997, art. 5 alin. (2) lit. f) și alin. (3) din Legea nr. 768/2000 privind statutul alesului local și în conformitate cu pct. 15 lit. e), pct. 23 și pct. 29 lit. b) și e) din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare și atribuire a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514/2019, Comisia Electorală Centrală hotărăște:

1. Se ridică, în baza cererii de demisie, mandatul consilierului Cărbune Iurii ales pe lista Partidului Politic „Partidul Unității Naționale” în Consiliul raional Nisporeni.

2. Se atribuie mandatul de consilier în Consiliul raional Nisporeni candidatului supleant Triboi Ion de pe lista Partidului Politic „Partidul Unității Naționale”.

3. Se preavizează consilierul Triboi Ion asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la comunicare prin depunerea cererii prealabile la Comisia Electorală Centrală (adresa: mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, nr. 119).

Amintim că urmare al alegerilor locale generale din 20 ocotombrie 2019, în componența noului Consiliu raional au acces reprezentanții a 5 partide politice, 1 bloc electoral și 1 candidat independent.

Formațiunea politică Partidul Unității Naționale – a obținut 3,06% sau 673 voturi.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: