Modificări în Consiliul local Cetireni. Cine este noul consilier local ales pe listele PDM?

Consiliul sătesc Cetireni, raionul Ungheni, prin decizia nr. 1/25 din 16 aprilie 2021 a ridicat, în legătură cu absența fără motive întemeiate de la trei ședințe consecutive ale consiliului, mandatul consilierului Gavrilița Nicu ales pe lista Partidului Democrat din Moldova.

Astfel, a devenit vacant un mandat de consilier atribuit formațiunii respective.

Conform documentelor electorale pe care le deține Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul sătesc Cetireni îi revine candidatului supleant Echim Vladimir de pe lista Partidului Democrat din Moldova, confirmată prin hotărârea Judecătoriei Ungheni din 5 noiembrie 2019.

În temeiul art. 18 alin. (2), art. 144 alin. (12) din Codul electoral nr. 1381/1997, art. 5 alin. (2) lit. a) și alin. (3) din Legea nr. 768/2000 privind statutul alesului local și în conformitate cu pct. 16 lit. c) și pct. 29 lit. d) și e) din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare și atribuire a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 2514/2019, Comisia Electorală Centrală hotărăște:

1. Se ia act de vacanța unui mandat de consilier în Consiliul sătesc Cetireni, raionul Ungheni.

2. Se atribuie mandatul de consilier în Consiliul sătesc Cetireni, raionul Ungheni, candidatului supleant Echim Vladimir de pe lista Partidului Democrat din Moldova.

3. Se preavizează consilierul Echim Vladimir asupra obligației de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei și poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la comunicare prin depunerea cererii prealabile la Comisia Electorală Centrală (adresa: mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, nr. 119).

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: