Mită în valoare de 17 000 MDL, deconspirată de SPIA la IP Botanica

Ofițerii SPIA al MAI, în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul principal, în baza materialelor şi informaţiei preliminare deţinute, au documentat acțiunile pretins ilegale de corupere pasivă comise de către ofițerii de sector din cadrul IP Botanica al DP mun. Chișinău a IGP al MAI.

În speță, ofițerii au pretins de la denunțător mijloace financiare în valoare de 17 000 MDL, pentru a nu fi sancționat pentru un pretins caz de agresiune.

Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații, a fost transmisă sub control autorizat, prima tranșă în valoare de 4000 MDL.

În consecință, în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe, în valoare de 625 EUR, un ofițer a fost reținut în flagrant delict.

Ca rezultat al acțiunilor procesuale desfășurate, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

SPIA reiterează disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor.

Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii și funcționarii publici să evite participarea la infracţiuni de corupere.

În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia specializată anticorupţie.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns