Mită de 1000 de euro pentru un permis de conducere de categoria „A”, „B” și „C”

Un tânăr din capitală este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență, urmare a unui denunț la CNA.

Acesta ar fi extorcat și primit 1000 de euro sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere de categoria  „A”, „B” și  „C”.

În fapt, bărbatul ar fi susținut că poate determina reprezentanții Comisiei de examinare auto din cadrul Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Chișinău să adopte o decizie favorabilă în privința unui candidat, astfel încât acesta să promoveze examenul la proba practică și teoretică și să-i fie perfectat și eliberat permisul de conducere.

În vederea fortificării probatoriului, în dimineața acestei zile, au avut loc percheziții în automobilul și la domiciliul bărbatului, unde i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de bănuit, acesta fiind reținut pentru 72 de ore.

CNA menționează că, în septembrie 2019, suspectul ar fi aranjat eliberarea unui alt permis de conducere de categoria  B”  fratelui denunțătorului, la fel pentru o mită de 1000 de euro.

Pe acel caz a fost pornită o cauză penală.

Acum, cele două dosare sunt conexate într-o procedură unică.

Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea ce i se incriminează – trafic de influență, bănuitul riscă până la 6 ani de detenție sau o amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale.

Amintim, că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns