Ministerul Sănătăţii anunţă un nou deces al unui medic din cauza COVID-19

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă cu regret decesul medicului radiolog, Valeriu Pripa, care activa în cadrul clinicii private Repromed, în vârstă de 59 ani.

Potrivit comunicatului, medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, confirmat diagnosticul de COVID-19. Acesta suferea de alte maladii cronice, hipertensiune de gradul III. Medicii au luptat pînă în ultima clipă pentru viața acestuia.



Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale mai informează că regretatul medic, de profesie radiolog, doctor în ştiinţe medicale, activa ca Şef de secţie în cadrul clinicii Repromed, iar anterior a deţinut funcţiile de şef Secţie Radiologie şi şef Secţie medicină nucleară în cadrul Spitalului Clinic Republican.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îşi exprimă tristeţea profundă pentru trecerea în nefiinţă a unui profesionist, care şi-a dedicat întreaga carieră sistemului medical. Sincere condoleanţe familiei, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat.

Analiza epidemiologică efectuată de către specialiști a demonstrat că infectarea nu a avut loc la locul de muncă a acestuia. Anterior acesta a efectuat o vizită în Marea Britanie.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, Viorica Dumbrăveanu anunța în cadrul briefingului de presă că în Republica Moldova erau înregistrate deja 14 cazuri de deces provocate de Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Din nefericirea, decesul medicului este deja al 15 caz în care un cetățean al Republicii Moldova își pierde viața din cauza Coronavirusului de tip nou / COVID-19.

Totodată, amintim că în seara zilei de ieri au fost anunțate încă 5 cazuri noi de infectare în regiunea Ungheni. Cazuri au fost depistate în Ungheni (1), Călărași (1) și Nisporeni (3).

Astfel, până în prezent, cele 11 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 sunt înregistrate în felul următor:

  • 7 cazuri pozitiv în raionul Nisporeni;
  • 2 cazuri pozitive în raionul Călărași;
  • 2 cazuri pozitive în raionul Ungheni.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns