Meteorologii au emis Cod ROȘU de furtună după 21:00 până la 00:00 pentru județul Iași

Vijelia și furtuna care a început din vestul Românii ajunge acum, după ora 21:00, și pe teritoriul județelor din Moldova / estul României.

Potrivit mai multor surse media din Iași cât și a Administrației Naționale de Meteorologie Române, au fost deja emise avertizări nowcasting tip cod roșu pentru mai multe localități din județele Iași, Neamț și Botoșani.

Vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni, iar cantitățile de apă pot depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

În aceași ordine de idei, rămâne însă valabil și codul portocaliu de furtuni până vineri dimineața, precum și informarea generală de instabilitate atmosferică până sâmbătă dimineața.

Totodată, amintim că și Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru următoarele 24 de ore (05.08.2021, 20:00 – 06.08.2021, 20:00) a emis Cod GALBEN de instabilitate atmosferică pentru întregul teritoriu al Republicii Moldova.

Revenin la subiectul alerta Cod ROȘU de furtună după 21:00, Administrația Națională de Meteorologie informează că în estul județului Iași, vor fi afectate următoarele: Pașcani, Târgu Frumos, Belcești, Cotnari, Lespezi, Hălăucești, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, Valea Seacă, Miroslovești, Moțca, Vânători, Bălțați, Ceplenița, Strunga, Ion Neculce, Todirești, Cristești, Butea, Mogoșești-Siret, Lungani, Oțeleni, Brăești, Rachițeni, Alexandru I. Cuza, Balș, Heleșteni, Hărmănești, Ciohorăni, Costești, Cucuteni, Hârlău, Deleni, Scobinți, Lespezi, Tătăruși, Sirețel.

La acelaș subiect, Vă reamintim că două din cele 3 raioane din regiunea Ungheni (Ungheni și Nisporeni) sun raioane vecine cu județul Iași iar unicipiul Ungheni se este amplasat geografic la mai puțin de 20 km de Capitala istorică a României – municipiul Iași.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns