Meteorologii au emis Cod Galben de ceaţă, polei și ghețuș

Serviciul Meteorologic de Stat (SHS) informează că în perioada 23 ianuarie, ora 15:50 – 24 ianuarie 2019, se prevăd condiții meteo complicate și anunță Cod Galben de Ceaţă, Polei și Ghețuș. Codul Galben este anunțat pe întregul teritoriul al Republicii Moldova.


În legătură cu fenomenele prognozate de ceață, polei și ghețuș, Serviciul Meteorologic de Stat emite Cod Galben. Noaptea și dimineața pe 24.01 se va produce ceaţă cu vizibilitatea de 200 m şi mai puţin, polei, ghețuș.   

În acest context, îndeamnăm cetățenii, să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare. Conducătorii auto trebuie să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

La acest capitol, și Consiliul Județean Iași informează:

Atenționare meteorologică- COD GALBEN 
Începând de maine dimineață, 24 ianuarie, ora 4 și până pe 25 ianuarie, ora 14, județul Iași se află sub incidența unui cod galben de precipitații abundente predominant sub formă de ninsori. Meteorologii avertizează că vor fi perioade în care va ninge local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, consistent. Temporar, vântul va avea intensificări cu rafale de 40- 45 km/h, viscolind și spulberând zăpada. La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns