Mesaj de felicitare adresat asistenților medicali și moașelor

La 12 mai, întregul mapamond celebrează Ziua Internațională a Asistentului/ei Medical/e și a Moașelor, inclusiv întreaga comunitate a Republicii Moldova.

Data de 12 mai este a devenit simbol al asistentelor medicale și al moașelor și marchează ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ‘„Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională şi instituţională a asistentelor medicale.



Pentru ai omagia memoria lui Floris Naitinghel, Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat la sfîrşitul Secolului 19-lea, în 1899 cu susţinearea şi graţie muncii desfăşurate de Floris, a decretat ca ziua ei de naştere – 12 mai să devină ziua Internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume.

Totodată, Organizației Mondiale a Sănătății a declarat anul 2020 „Anul Internațional al asistenților medicali și a moașelor”.

În acest context, redacția News.Ungheni.org vă prezintă Mesajul de felicitare al prim-ministrului Ion Chicu adresat asistenților medicali și moașelor:

Stimați asistenți medicali, Stimate moașe,

Importanța rolului dumneavoastră – rolul asistentului medical și rolul moașei îl cunoaște fiecare om chiar de la începutul vieții.

Meseria dumneavoastră presupune multă grijă și dragoste față de oameni.

Zilnic dăruiți oamenilor căldură și speranță fără să așteptați ceva în schimb. Vă faceți munca cu o modestie demnă de respect.

Decizia Organizației Mondiale a Sănătății de a declara anul 2020 „Anul Internațional al asistenților medicali și a moașelor” confirmă importanța rolului dumneavoastră în asigurarea calității serviciului medical și în construirea unei societăți sănătoase.

Dragi asistenți medicali și dragi moașe!

Vă mulțumim din suflet pentru devotament, vă mulțumim pentru modestie, pentru grijă și pentru dăruirea zilnică.

În aceste timpuri pline de amenințări dumneavoastră sunteți un exemplu extraordinar de omenie și cumsecădenie pentru noi toți.

Vă dorim multă sănătate – de sănătatea dumneavoastră depinde în mare măsură sănătatea întregii societăți. Vă dorim să aveți parte de pace și fericire în casele dumneavoastră.

La rândul nostru vom întreprinde măsuri ca societatea să vă aprecieze munca la justa valoare.

La mulți ani, dragi asistenți medicali și dragi moașe!

Cu respect, Ion Chicu, Prim-ministru al Republicii Moldova

Totodată, redacția News.Ungheni.org se alătură cuvintelor adresate de către Șeful executivului și comunicăm că asistentul medical are unul dintre cele mai importante roluri în echipa medicală și în procesul de îngrijire al pacienților, dar și în cel de consiliere și informare a acestuia.

Urmare, venim cu cele mai frumoase gânduri pentru asistenții medicali și moașele din cadrul regiunii Ungheni cât și pentru întreaga comunitate și Vă dorim sănătate, creativitate, bucurii, multe vise realizate și verticalitate profesională.

Dragostea şi grija ce o dăruiţi în jurul dvs să Vă fie răsplătită din plin cu multă căldură şi împlinire sufletească.

Vă mulțumim.

Cu respect, Marin BODRUG, unghenean și fondator al News.Ungheni.org și bodrug.eu.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns