Medicului șef filiala Sculeni al Spitalului raional Ungheni a fost răpus de COVID-19

Coronavirusul de tip nou a mai făcut o victimă în rândul personalului medical și al doilea deces provocat de focarul de la Sculeni.

Din păcate, din cauza COVID-19, a decedat dl Gheorghe Popa, medicului șef filiala Sculeni al Spitalului raional Ungheni.


Potrivit unei surse a redacției News.Ungheni.org, medicul a fost depistat pozitiv la COVID-19 cu două săptămâni în urmă și internat în secția COVID-19 a Spitalului raional Ungheni.

La 10 mai curent, a fost transferat în stare gravă la Spitalul Clinic Republican din Chișinău „Timofei Moșneaga”.

În urma complicațiilor, la 20 mai 2020, medicul Gheorghe Popa a pierdut lupta cu noul virus.

Medicul Popa Gheorghe s-a născut la 10 aprilie 1951 în s. Măgurele, raionul Ungheni, și a împlinit recent 69 de ani.

Potrivit unui necrolog publicat pe pagina Spitalului raional Ungheni, din 1968 până în 1973 își face studiile la Institutul de Stat de Medicina or. Chișinău, facultatea de stomatologie.

Ulterior este angajat în funcție de medic stomatolog și mai apoi a condus mai mulți ani filiala Sculeni a Spitalului raional Ungheni.

În acest context, redacția News.Ungheni.org transmite condoleanțe familie îndurerate și colegilor pentru pierderea unui mare specialist în domeniu.

Dumnezeu să Îl ierte și să Îi fie țărâna ușoară. Zbor lin …

Amintim că la 20 mai 2020, numărul persoanelor depistate pozitiv la COVID-19 în regiunea Ungheni a ajuns la 107 de cetățeni după ce au fost confirmate 3 cazuri noi de:

  • orașul Călărași (al șaselea);
  • s. Vălcineț (primul);
  • s. Pârjolteni (primul).

Astfel, numărul persoanelor cazurilor depistate pozitiv, la nivel teritorial administrativ, constituie:

  • raionul Ungheni – 49 cazuri;
  • raionul Călărași – 40 cazuri;
  • raionul Nisporeni – 18 cazuri.

Urmare a decesului survenit astăzi, sunt înregistrate deja 3 decese din cauza COVID-19 în raionul Ungheni și 1 deces în raionul Nisporeni.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON30 de comentarii la „Medicului șef filiala Sculeni al Spitalului raional Ungheni a fost răpus de COVID-19

%d blogeri au apreciat: