„Marea curățenie” de Hram, nu se face doar în propria ogradă

N-au trecut nici 2 săptămâni de când muncitorii de la serviciul de salubritate au adus în ordine regiunea din preajma stadionului și a fostei fabrici biochimice din sectorul Dănuțeni al municipiului Ungheni.

În dimineața zilei de 3 august, specialiștii Primăriei, care s-au deplasat la fața locului în vederea pregătirilor pentru Hora de sărbătoare, preconizată pentru ziua de 4 august, de hramul cartierului Dănuțeni.

Vedeți și Anual, la 4 august, sărbătorim Hramul cartierului Dănuțeni. Programul cultural „Hora de sărbătoare” organizat de Primăria Ungheni

Fotografiile vorbesc de la sine – o imagine dezolantă, în ajun de hramul cartierului.

Amintim că tradițional, la 4 august, locuitorii celui mai mare cartier din municipiul Ungheni – Dănuțeni, în trecut mare sat răzeșesc de români de pe malul Prutului – își sărbătoresc Hramul sectorului, anterior – al satului.

Originea sărbătorii vine de la vechiul Hram al satului de răzeși români Danuțeni, inclus în anul 1973 în componența orașului, sărbătorită tradițional pe 4 august, de Sfântul Mucenic Foca.

Urmare, comunicatul Primăriei municipiului Ungheni cu pozele anexate ne-a pus din nou pe gânduri:

Oare marea curățenia de Hram se face doar în ogradă?!

În acest context, ne solidarizăm cu mesajul Primăriei municipiului Ungheni:

Dragi ungheneni, Dragi Dănuțeneni … niciodată nu se va reuși realizarea tuturor proiectelor pe care ni le propunem, dacă fiecare dintre noi nu va da dovadă de atitudine civică, de respect față de munca altuia, de implicare.

Primăria, serviciul de salubritate va face tot posibilul ca Hora de sărbătoare din 4 august să se desfășoare în cele mai bune condiții, iar oamenii să aibă parte de clipe plăcute.

Nu uitați, însă: doar împreună putem reuși, doar împreună putem să ne facem orașul și viața mai frumoasă!

Mereu ne dorim tot ce este mai bun și frumos, dar …. marea curățenia de Hram o facem doar în ogradă iar gunoiul, îl aruncăm ca pe vremurile „soiuzului” cât și cele anterioare – pe râpă la Băilești sau la „Biohim”.

Urât, foarte urât ….. mai ales că Dănuțeni-ul a fost în trecut un mare sat răzeșesc de români de pe malul Prutului.

Sperăm ca mesajul să ajungă la urechile tuturor, în special a celor care nu respectă munca altora și ponegresc imaginea celui mai mare cartier al municipiului Ungheni – Dănuțeni.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns