Maia Sandu a avut o întrevedere cu moldovenii din Italia

Aflându-se în vizită oficială la Roma, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit aseară cu mai mulți reprezentanți ai diasporei din Italia.

Șefa statului le-a vorbit despre prioritățile mandatului său și a răspuns la toate întrebările concetățenilor noștri.

Informația este comunicată de către serviciul de presă al Președenției Republicii Moldova.

În discuția cu diaspora s-a vorbit și despre problemele cu care se ciocnesc concetățenii noștri în Italia – pensia, protecția socială, recunoașterea diplomelor de studii moldovenești -, dar și despre programele de sprijin de afaceri pentru cei reveniți acasă.

Moldovenii din Italia

„M-am bucurat să le pot spune că tocmai am semnat, la Roma, Acordul în domeniul securității sociale și despre faptul că, împreună cu echipa mea, am elaborat un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în țara noastră de către cetățenii moldoveni din diasporă, care au decis să revină cu traiul acasă”, a afirmat Președintele Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit tuturor celor care și-au făcut timp să vină la întâlnire, dar și celor care au urmărit discuția online.

„Vă asigur că voi munci în continuare pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Totodată, vă îndemn să mergeți neapărat la vot – aceasta este șansa noastră de a construi o societate în care toți să poată munci și trăi bine acasă”, a încheiat doamna Maia Sandu.

Accesați mai multe articole despre vizita oficială a Președentei Republicii Moldova în Italia:

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns