Mai multe Instituții de Stat și Cultură vor fi iluminate de Ziua Centenarului Marii Uniri în culorile Sfântului TRICOLOR

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri și a Zilei Naționale a României, în semn de înaltă recunoștință pentru sprijinul continuu oferit Republicii Moldova, clădirile mai multor instituții de cultură din Chișinău vor fi iluminate în această seară în culorile drapelului României, transmite Ministerul Culturii și Cercetării.

Este vorba de Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie, Teatrul Național ,,Mihai Eminescu”, Biblioteca Națională, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice dar și clădirile Parlamentului, Președenției și Casa Guvernului.


Cooperarea în domeniile educației, culturii și cercetării dintre Republica Moldova și România a înregistrat pe parcursul anilor succese extraordinar de frumoase, care s-au materializat în proiecte palpabile și importante:

  • reparația și dotarea a 845 de grădinițe;
  • donarea a cca 200 de microbuze școlare;
  • reabilitarea clădirii Muzeului Național de Artă;
  • restaurarea Sălii cu Orgă;
  • construcția noului edificiu al Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul;
  • oferirea burselor de studii pentru tinerii din țara noastră;
  • și foarte multe acțiuni concrete.

Prin toate aceste acțiuni concrete, România a contribuit în mod substanțial la modernizarea sistemului educațional și la promovarea și protejarea patrimoniului cultural din Republica Moldova.

Mulțumim, România! La mulți ani, România!

Totodată, portalul Deschide.md transmite că ambasada României în Republica Finlanda le-a făcut un cadou superb tuturor românilor cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, mai ales că în 2018 se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire.



Pentru a marca Centenarul, clădirea reprezentanţei diplomatice din Helsinki a fost iluminată vineri, 30 noiembrie, în culorile drapelului României.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns