MAEIE: Doi cetățeni moldoveni au decedat. S-au încheiat operațiunii de căutare la clădirea prăbușită în Antwerpen

Biroul de presă al MAEIE anunță că autoritățile locale belgiene au confirmat reprezentanților Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei despre încheierea operațiunii de căutare.

A fost confirmat decesul celui de-al doilea cetățean moldovean. 

Astfel, în accidentul de la Antwerpen urmare a prăbușirii unei clădiri, bloc școlar aflat în construcție și-au pierdut viața doi cetățeni ai Republicii Moldova. 

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei este în legătură cu familiile îndoliate pentru a le oferi asistența necesară.

Doi cetățeni moldoveni au decedat

Știrea inițială, 19 iunie 2021 – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în Belgia și Luxemburg a fost informat de către autoritățile locale despre prăbușirea în orașul Antwerpen a unei clădiri.

Este vorba de un bloc școlar, aflat în construcție, la care lucrau și cetățeni din Republica Moldova.

Echipa ambasadei s-a deplasat la fața locului și este în contact cu patronul societății de construcție.

Amabasada a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident. 

Confom informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărămături corpul unui cetățean din Republica Moldova.

Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate. 

Potrivit autorităților locale, operațiunea de căutare este în desfășurare, nefiind identificat un al treilea cetațean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză), presupus a fi prins sub dărămături. 

MAEIE solicită respectuos reprezentanților mass-media de a nu da publicităţii date cu caracter personal privind identitatea celor implicaţi în accident.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns