MADRM va elabora noi reguli pentru gestionarea anvelopelor uzate

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a anunțat că, cu suportul Guvernului Germaniei, va fi elaborat cadrul juridic ce reglementează gestionarea anvelopelor uzate în scopul prevenirii și reducerii impactului asupra mediului și a sănătății umane.

Regulamentele vor fi elaborate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea cadrului instituțional și legal pentru managementul fluxului specific de deșeuri în Republica Moldova” – Unitatea de Implementare a Proiectelor de Mediu, informează AgroTV

Urmează, ca până în luna noiembrie curent, să fie elaborate trei regulamente, ce implică:

  • procedurile de înregistrare a operatorilor care produc sau importă produse ce după utilizare pot genera tipurile de deșeuri menționate;
  • procedurile de raportare;
  • aspectele specifice de organizare a aplicării principiului responsabilității extinse a producătorului;
  • prevederi ce stabilesc modul de colectare, transport, depozitare și opțiunile posibile de reciclare / reutilizare sau anumite tipuri de eliminare a acestor deșeuri.

Agenția de Mediu spune că cantitatea colectată de deșeuri generate de la vehicule scoase din uz, în anul 2020 a constituit circa 248 803,07 tone, iar cantitatea raportată de agenții economici privind valorificarea acestui tip de deșeuri constituie circa  575,00 tone.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns