MADRM va crea o comisie care să examineze circumstanțele tăierii de copaci în rezervația științifică „Plaiul Fagului”

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că în contextul acțiunilor întreprinse pe teritoriul rezervației științifice „Plaiul Fagului”, arie protejată amplasată în raionul Ungheni, precum și în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului produs în seara zilei de 25 ianuarie 2020 pe teritoriul rezervației, în perioada imediat următoare, va fi creată o comisie care să examineze circumstanțele tăierii de copaci în rezervația științifică „Plaiul Fagului”.

Rezultatele activității comisiei vor fi făcute publice, iar în funcție de constatări vor fi sesizate organele de urmărire penală și vor fi propuse modificări de îmbunătățire a managementului exploatărilor forestiere.

Vedeți și No comment // Tarifele pentru 1 zi de odihnă în Rezervația „Plaiul Fagului”

MADRM dezaprobă și condamnă acțiunile de tăiere ilicită și nejustificată a pădurilor. În context, îndemnăm cetățenii să comunice instituțiilor de resort, abaterile pe care le depistează în pădurile țării, astfel, încât, cazurile de abuz să fie examinate rapid și făptașii pedepsiți conform legii.

Reiterăm că, protejarea sănătății mediului cu tot ce implică acesta este o prioritate pentru MADRM.

Opinia cetățenilor contează și Vă îndemnăm în continuare să observați, să monitorizați și să ne informați referitor la acțiunile/ilegalitățile ce sunt admise și au loc, în păduri.

Totodată, și Agenţia „Moldsilva” s-a autosesizat și a demarat o anchetă de serviciu privind situația din Rezervația „Plaiul Fagului”

Amintim că activistul civic Vasile Costiuc, a publicat mai multe secvențe video în timpul zile de 25 ianuarie și noaptea de 26 ianuarie, mai mulți copaci defrișați în Rezervația științifică Plaiul Fagului au fost tăiați și s-ar încercat evacuarea lemnului.

În rezervație au intervenit angajații Inspectoratului de Poliție Călărași.

Activistul susține că copacii tăiați în Rezervația științifică Plaiul Fagului, care aparține Agenției Moldsilva, nu aveau marcaj.

Video din seara zilei de 25 ianuarie 2021

Video din 26 ianuarie 2021

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns