Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni- Chișinău vor începe de luni, 18 februarie 2019

Lucrările de montare a conductei de interconectare a Sistemului de Transport Gaze din România cu Sistemul de Transport Gaze din R. Moldova, pe direcția Ungheni – Chișinău, vor demara luni, 18 februarie, începând cu ora 11.00, informează Ziarul Național cu referire la „Vestmoldtransgaz” SRL.Sursa expune că la eveniment de lansare vor participa înalți demnitari ai guvernelor din România și R. Moldova, directorul general al SNTGN Transgaz SA România, administratorul „Vestmoldtransgaz” SRL și președintele consiliului de administrație al constructorului implicat în realizarea proiectului.

Complexul operațional „Vestmoldtransgaz” va fi construit în apropierea Universității Agrare de Stat din Chișinău, pe o suprafață de peste patru hectare și va fi format din șase corpuri de clădire: Clădirea Principală de dispecerat și comandă, Hala Industrială cu Atelier Mecanic și Depozit, Clădire Poartă, Clădire Laborator, Clădire Pompe PSI.

Complexul va avea scopul de a asigura funcționalitatea sistemului de transport gaze prin monitorizarea şi dirijarea procesului de curgere stabilă a fluxului de gaze naturale dintr-un sistem de transport în altul, centralizarea și interpretarea datelor privind scurgerile de gaze accidentale, integritatea conductei, comanda de la distanță a instalațiilor, arhivarea evenimentelor pentru toate instalațiile de automatizare și efracție, exportarea datelor către sistemele ierarhice superioare, monitorizarea compoziției gazului, semnalizarea stării echipamentelor de achiziție și transmitere a informațiilor, semnalizarea avariilor pe bază de proceduri, luarea măsurilor rapide de remediere, schimbul de date tehnice referitoare la conductă, în timp real cu un centru similar din România pe baza protocolului de operare dintre cele două state.

Implementarea proiectului, administrarea conductei, operarea și exploatarea acesteia vor fi realizate de „Vestmoldtransgaz” SRL, subsidiara companiei SNTGN „Transgaz” SA România.

Construcția gazoductului Ungheni – Chișinău reprezintă un pas important pentru diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare cu energie, ce contribuie la securitatea energetică, modernizarea și dezvoltarea infrastructurii energetice existente, la îmbunătățirea eficienței energetice și integrarea R. Moldova pe piața energetică europeană.


%d blogeri au apreciat: