Locuitorii din Şişcani, raionul Nisporeni, vor avea acces la servicii de aprovizionare cu apă şi sanitaţie

Circa 650 de gospodării şi opt instituţii publice din satul Şişcani, raionul Nisporeni vor avea acces la servicii de aprovizionare cu apă şi sanitaţie, până la finele anului curent.

Lucrările de construcţie a reţelelor de  apă potabilă şi canalizare au avut loc în cadrul proiectului „Construcţia sistemului de alimentare cu apă şi canalizare”, finanţat din sursele Fondului Ecologic Naţional (FEN).



Costul total al proiectului constituie circa 66 milioane lei.

În vederea documentării şi evaluării executării lucrărilor de construcţie, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Maxim Popov a efectuat o vizită de lucru în localitatea Şişcani, unde a apreciat volumul lucrărilor de construcţie şi progresele înregistrate.

Oficialul a verificat staţiile de pompare şi instalaţiile de tratare a apei.

De asemenea, a purtat discuţii cu autorităţile publice locale, cu agentul economic responsabil de realizarea proiectului, precum şi cu beneficiarii.

În context, Maxim Popov a menţionat că, astfel de proiecte sunt prioritare în agenda MADRM, având o importanţă vitală pentru cetăţenii ţării noastre.

„Accesul populaţiei la servicii de aprovizionare cu apă şi sanitaţie este o direcţie prioritară în acţiunile MADRM. 

Îmbucurător este faptul că autorităţile publice locale din localitatea Şişcani, manifestă un caracter strategic, sunt preocupaţi de calitate şi îşi consolidează eforturile pentru asigurarea bunăstării cetăţenilor.

Este foarte important ca atât gospodăriile, cât şi instituţiile publice din mediul rural, să fie aprovizionate în mod echitabil cu apă potabilă de calitate şi sanitaţie corespunzătoare”, a declarat Maxim Popov.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns