Locuințele a 50 de familii din Iurceni vor fi conectate la rețeaua de gaze naturale

Locuințele ale 50 de familii din comuna Iurceni vor fi conectate în scurt timp la conducta de gaz natural. Pentru a vedea flacăra albastră în gospodărie, stăpâniii au achitat un tarif de două ori mai mic decât beneficiarii precedenți. Asta după ce Guvernul a venit cu un sprijin bănesc de aproape  400 de mii de lei, transmite Canal 2 Nisporeni



Cinci muncitori execută lucrările de gazificare din localitate. Ei spun că lucrează de dimineață și până seara târziu pentru ca acestea să fie încheiate la timp.

Noi astăzi lucrăm a doua zi, prima zi am săpat două străzi și astăzi continuăm. Am început amplasarea trubelor, sudarea și pregătirea de testare. Iar după asta deja vom săpa ieșirea la oameni. Noi suntem interesați cât de repede posibil numai că timpul să țină cu noi, fiindcă în mizerie să lucrezi este imsposibil altfel,” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni, dirigintele de șantier, Serghei Panicovschi.

Fiecare familie a achitat 2930 de lei pentru ca locuința să fie conectată la conducta de gaz natural. Tariful este cu peste 3000 de lei mai mic decât era până acum.

„Suntem tare bucuroși și nici cuvinte nu am pentru o așa bucurie mare că o să avem gaz. Gazul este bun acasă, pentru plită pentru baie. Încălzeam la lumină, dar lumina este scumpă și, mă rog, este mai ieftin cu gazul, mă gândesc că o să ne coste decât cu lumina,” consideră un localnic.

Primarul comunei Iurceni,  Ion Bocan afirmă că sătenii au plătit o sumă mult mai mică, după ce Guvernul a finanțat peste jumătate dintre cheltuielile acestor lucrări.

Este un proiect finanțat de Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul, care vreau să mă folosesc de moment, să-i mulțumesc prim-ministrului Pavel Filip pentru acest proiect. Cu contribuția de 2970 de lei, iar  restul este finanțat de Guvernul Republicii Moldova,” a afirmat jurnaliștilor primarul comunei Iurceni, Ion Bocan.




Până acum, 60 de gospodării din comuna Iurceni au fost conectate la rețelele de gaz. În localitate trăiesc 2.500 de persoane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns