Lista lucrătorilor medicali din regiunea Ungheni decorați post-mortem cu ,,Ordinul de Onoare”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit post-mortem ,,Ordinul de Onoare” unui grup de lucrători medicali.

Distincțiile au fost acordate unui grup de 134 de cadre medicale, în semn de profund omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în realizarea actului medical, riscându-și propria viață pentru salvarea altor vieți omenești în perioada pandemiei Covid-19.

În listă se regăsesc medici, asistenți medicali, felceri, infirmieri, moașe, farmaciști, laboranți, profesori universitari și directori ai centrelor de sănătate, care au decedat în timpul pandemiei.

colaj TV8.md

Distincțiile au fost acordate, prin decret prezidențial, cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, marcată în Republica Moldova în a treia duminică a lunii iunie.

Decorați post-mortem cu ,,Ordinul de Onoare”

În Decretul semnat de Președintele Republicii Moldova se regăsesc 9 lucrători medicali ce au activat în raioanele din regiunea Ungheni și care și-au jertfit viața în lupta contra virusului COVID-19.

Lista celor 9 lucrătorii medicali din raioanele Ungheni, Călărași și Nisporeni (regiunea Ungheni), decorați post-mortem cu ,,Ordinul de Onoare”:

Raionul Ungheni

  1. ANTIC Marina – asistentă medicală la Spitalul Raional Ungheni;
  2. BEZRODNAIA Galina – medic la Centrul de Sănătate Ungheni;
  3. HANGANU Ion – medic la Centrul de Sănătate Pârlița, raionul Ungheni;
  4. NATRAȘEVSCHI Arcadie – medic la Spitalul Raional Ungheni;
  5. POPA Gheorghe – medic-șef al Filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni;
  6. VASILEAN Ana – asistentă medicală la Spitalul Raional Ungheni;

Raionul Călărași:

  1. CURMEI Ana – asistentă medicală la Centrul de Sinătate Vălcineț, raionul Călărași;
  2. TAMBUR Mihail – medic la Spitalul Raional Călărași;

Raionul Nisporeni:

  1. DASCALCIUC Lilia – asistentă medicală la Spitalul Raional Nisporeni;

Decretul Predintelui Republicii Moldova privind conferirea post-mortem a ,,Ordinului de Onoare” unui grup de lucrători medicali:

Decretul Predintelui Republ… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: