Lista grădinițelor din Ungheni, Nisporeni și Călărași care vor fi renovate de Guvernul României în 2019

Guvernul Republicii Moldova a aprobat în Ședința Cabinetului de Miniștri din 18 noiembrie, lista de grădinițe care urmează să beneficieze de ajutor în anul 2019, transmite bodrug.eu



Astfel, Fondul de Investiții Sociale din Moldova, instituția responsabilă pentru pregătirea, implementarea și raportarea implementării listei proiectelor finanțate de Guvernul României, a publicat lista celor 244 de instituții preșcolare care vor începe renovările în viitorul apropiat sunt situate în toate raioanele R. Moldova.

În acest context, în raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași vor fi renovate 34 grădinițe. Cele mai multe vor fi renovate în raionul Nisporeni – 25 de instituții de învățământ preșcolar.

1. Raionul Ungheni va beneficia de finanțare în valoare de 1.7 mln lei pentru renovarea grădinițelor din Sculeni, Manoilești, Măcărești și Zagarancea.





2. Raionul Nisporeni va beneficia de renovarea a grădinițelor 25 de instituții preșcolare de învățământ. Lista instituțiilor:






3. Raionul Călărași va beneficia de finanțare în valoare de 1.850 mln lei pentru renovarea grădinițelor din Săseni, Tuzara, Temeleuți, Meleșeni și Horodca.





După ce a renovat capital circa 850 de grădinițe din R. Moldova în ultimii patru ani, alocând 26 de milioane de euro, România a suplimentat fondurile cu încă trei milioane de euro (circa 60 de milioane de lei), bani din care vor fi reparate instituțiile preșcolare din stânga Prutului.

Lista completă a grădinițelor din Republica Moldova care urmează a fi renovate în 2019, cu ajutorul României:
















Fii primul care comentează

Lasă un răspuns