Liber peste Prut. România a exclus R. Moldova din Zona GALBENĂ

Urmare a noii Decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă, România a exclus Republica Moldova din lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat sau zona galbenă.

În această ordine de idei, Republica Moldova a fost exclusă din nou Zona GALBENĂ și trecută în Zona VERDE.

A fost actualizată Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 23 din 22 aprilie 2021 privind aprobarea listei țărilor / zonelor / teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România în contextul pandemiei de COVID-19.

Liber peste Prut

Lista a fost actualizată în baza propunerilor Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la lista ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Statele și teritoriile din ZONĂ GALBENĂ (carantina la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile):

Uruguay, Bermuda, Curacao, Cipru, Turcia, Bahrain, Suedia, Puerto Rico, Andorra, San Marino, Franţa, Croaţia, Argentina, Polonia, Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Aruba, Estonia, Olanda, Slovenia, Seychelles, Bosnia şi Herţegovina, Chile, Lituania, Iordania, Muntenegru, Bulgaria, Capul Verde, Kuweit, Cehia, Qatar, Liban, Brazilia, Ucraina, Kosovo și Metohia, Belgia, Paraguay, Luxemburg, Columbia, Armenia, Austria, Letonia, Grecia, Mongolia, Iran, Liechtenstein, Peru, Italia, Oman, Maldive, Germania, Canada, Elveţia, Insulele Bonaire, Saint Eustatius şi Saba, Georgia, Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii, Costa Rica, Africa de Sud

Anexa 3 a Hotărârii nr. 23 … by News Ungheni

Totodată, la intrare în Republica Moldova, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile, în locurile determinate.

În cazul minorilor până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere este completată şi semnată de reprezentantul legal sau însoţitorul.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: