Land Rover Velar de 65.000 euro, recuperat datorită Poliţiştilor de Frontieră Români din PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi reţinut, pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Land Rover Velar, în valoare de aproximativ 310 000 RON (1 264 335.00 MDL), care nu putea fi scos din spaţiul Uniunii Europene, informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.



În data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 16.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul leton R. K., în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Land Rover Velar, an fabricaţie 2018, înmatriculat în Italia. Tânărul era însoţit de E.A., un bărbat cu cetăţenie rusă şi finlandeză, în vârstă de 37 de ani.

Şi de această dată, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport şi au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul aparținea unei firme din Italia, care nu își dăduse acordul ca acesta să părăsească teritoriul Uniunii Europene.

Cu privire la aspectele constatate, pasagerul a declarat că a primit autoturismul de la un partener de afaceri şi nu ştia că mijlocul de transport nu putea fi scos din spaţiul Uniunii Europene.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 66.000 euro, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns