La Ungheni va fi implementat proiectului ,,Ambulanța socială”

La 15 martie curent, Asociația Obștească ,,Alternative sociale” și Consiliul raional Ungheni au semnat Acordul de colaborare privind implementarea proiectului ,,Ambulanță socială”.



Pe pagina sa de facebook, A.O. ,,Alternative sociale” salută implicarea Consiliului raional Ungheni de a susține și cofinanța implementarea proiectului dat ce are drept scop de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități mintale și psiho-sociale din raionul Ungheni.

„Valoarea totală a proiectului este de 1 110 900.00 MDL dintre care 105 mii lei constituie contribuția Consiliului raional Ungheni”.

Proiectul are drept scop de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități   mintale și psiho-sociale din raionul Ungheni prin crearea ,,Serviciului Ambulanță socială” care presupune acordarea serviciilor de igienă (duș, freză ,spălatul rufelor).

Beneficiarii vor fi asigurați cu transport gratuit, deoarece în cadrul proiectului va fi achiziționată o unitate de transport accesibilă și pentru persoanele în scaun rulant.

Acest proiect  este finanțat  din resursele acordate de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului „Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern”, co-finanțat și implementat de Fundația Soros-Moldova în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns