La Ungheni va avea loc un eveniment de comemorare a Eroilor căzuți în Luptele pentru Tighina din 1992

Ziua de 20 iunie 1992 a fost pentru locuitorii raionului Ungheni, o zi neagră.

Potrivit lui Corneliu Prepeliță, președintele Asociației Istoricilor din raionul Ungheni „Nicolae Iorga”, în această zi se împlinesc 29 ani de la luptele din Tighina

Anume în aceste zile, în timpul războiului de la Nistru din 1992, au avut loc cele mai violente confruntări între trupele moldovenești și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă.

Se estimează că, în luptele de la Tighina, și-au pierdut viața aproximativ 200 militari și civili moldoveni, alții 300 răniți.

Printre aceștia au fost și cei 4 eroi UNGHENENI:

Eveniment de comemorare a Eroilor

Urmare, Asociația Istoricilor din raionul Ungheni „Nicolae Iorga” organizaează un eveniment de comemorare a eroilor Ungheni, căzuți în războiul moldo-rus din 1992 împotriva hoardelor separatiste și mercenarilor pro-ruși.

Dragi veterani ai războiului din Transnistria, profesori veniți, duminică, 20 iunie, ora 10.00, în sala Primăriei mun. Ungheni să comemorăm acești eroi.

Alături de noi va participa și Alexi PALUȚĂ- președintele Asociației ,,Tighina” numit și ,,Ambasadorul succesului” datorită acțiunilor filantropice de pe ambele maluri ale Prutului.

Aminim că redacția NEWS.UNGHENI.ORG a publicat mai multe articole pentru păstrarea memoriei martilor și eroilor Ungheneni căzuți în războiul moldo-rus din 1992:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: