La Ungheni s-a desfășurat concurs regional Școala Securității pentru copii

Școala Securității pentru copii, „Împreună reducem riscurile”, ediția 2019, este un proiect inițiat la propunerea conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, având ca scop prevenirea victimizării copiilor în situații excepționale și asigurarea unui mediu protector și sigur, familiarizarea lor cu subdiviziunile MAI.



Astfel, la 17-18 mai curent, tineri din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și Strășeni și-au măsurat puterile, capacitățile și cunoștințele prin diferite concursuri organizate de reprezentanții  Direcției Situații Excepționale Ungheni, comunică Consiliul raional Ungheni.

La concursul regional, au participat 7 echipe:

  • Ungheni – 3 echipe;
  • Strășeni – 2 echipe;
  • Călărași – 1 echipă;
  • Nisporeni – 1 echipă.

Pe podium au urcat următoarele echipe:

  • Locul I – Echipa ,,Gașca Tinerilor Agenți” de la IP Liceul Teoretic ,,Alecu Russo”, r. Strășeni, s.Cojușna;
  • Locul II – Echipa ,,Salvatorii” de la IP Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, mun. Ungheni;
  • Locul III – Echipa ,,Night Eagles” de la IP Liceul Teoretic ,,Ion Creangă”, mun. Ungheni.

Activitatea s-a desfăşurat în raioanele Căuşeni, Ungheni, Cahul, UTA Găgăuzia, dar şi municipiul Chişinău. Peste 1000 de copii din întreaga ţară  au  participat la şcoala de vară organizată de salvatori şi pompieri „Împreună reducem riscurile”.

Elevii instituțiilor de învățământ  au fost antrenaţi în concursuri de echipare, ştafete combinate, instruiri la acordarea primului ajutor medical, stingerea focarelor cu stingătoarele, dar şi probe artistice. Mai mult, copii s-au implicat în ateliere de lucru care pe viitor îi  va ajută să reacţioneze corect în situaţii de risc.



Galerie Foto:



Reportaj realizat de Canal 2 Nisporeni:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns