La Ungheni a avut loc Conferința de lansare a Proiectului „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zonele rurale verzi”

Astăzi, 14 august, a avut loc Conferința de lansare a Proiectului „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zonele rurale verzi”, implementat de Municipalitatea Tskaltubo, Georgia, în care Primăria municipiului Ungheni este partener, alături de REC Causcas (Armenia), Asociașia Tehnopol Galați, Uniunea Oamenilor de Știință din Imereti „Spectri” Kutaisi (Georgia).



Potrivit Primăriei municipiului Ungheni, rolul administrației publice locale din Ungheni va fi de a stabili Punctul de consultare și educație privind reciclarea deșeurilor, facilitând astfel introducerea selectării și reciclării deșeurilor în 5 comunități rurale din raionul Ungheni.

  • comuna Zagarancea (Zagarancea, Semeni și Elizavetovca)
  • comuna Mănoilești (Mănoilești, Novaia Nicolaevca, Rezina și Vulpești)
  • comuna Valea Mare (Valea Mare, Buzduganii de Jos, Buzduganii de Sus și Morenii Vechi)
  • comuna Pârlița (Pârlița și Hristoforovca)
  • satul Costuleni.

Totodată, Primăria municipiului Ungheni va împărtăși experiența sa de reciclare a deșeurilor cu partenerii și alte părți interesate.

Bugetul total al proiectului este de 780 701 euro, din care Primăriei municipiului Ungheni îi revine 129 076 euro, inclusiv 129 076 euro sub formă de grant.

Pe lângă schimburi de experiență, training-uri și instruiri, acțiuni de curățenie și evenimente prilejuite de zilele internaționale și locale de mediu, va fi editată și o broșură despre experiența de reciclare a deșeurilor în municipiul Ungheni, tradusă în limbile georgiană și armeană.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre (Black Sea).

Galerie Foto:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns