La Ungheni a avut loc a șasea ediție a concursului chinologic de Biatlon al IGPF

Cea de-a șasea ediție a concursului chinologic Biatlon a fost una specială. Din acest an competiția va purta numele grănicerului Veaceslav OȘOVSCHII, cel care a pus bazele activității chinologice în Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

În acest sens, oaspete de onoare la eveniment a fost fiica locotenent-colonelului OȘOVSCHII, care a mulțumit polițiștilor de frontieră pentru perpetuarea numele celui ce s-a dedicat cu destoinicie și devotament misiunii de dezvoltare a chinologiei la frontieră.

Concursul propriu – zis a avut loc în apropierea localității Zagarancea, raionul Ungheni.

Au dat curs invitației de participare 23 de chinologi împreună cu colegii lor patrupezi.

Fiecare echipă canină a prezentat rezultate frumoase și a reușit să se remarce printr-o excelentă pregătire.

Față de anii trecuți, programul întrecerii a fost facilitat și alături polițiștii de frontieră au acceptat să-și încerce capacitățile, în două categorii profesionale, angajații de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Carabinieri și Serviciul de Protecție și Paza de Stat.

Astfel, după două ore de concurs, echipa de arbitrii formată din specialiști chinologi a evaluat capacitatea de lucru a câinilor, cât și tehnica de relaționare cu instructorii.

La fel, a fost luat în calcul indicatorii fizici, rezistența acestora, dar și îndeplinirea indicațiilor în cadrul probelor.

Pe o distanță de 8 km, participanții au avut de trecut 13 obstacole, iar tot parcursul lor a fost cronometrat.

Rezultatele concursului Biatlon în memoria locotenent-colonelului Veaceslav OȘOVSCHII

La individual, categoria profesională A:

  • Locul I – polițistul de frontieră Valentin Tărâță cu patrupedul Senea;
  • Locul II – polițistul de frontieră Vasile Bârzu cu patrupedul Brăd;
  • Locul III – polițistul de frontieră Vitalii Bodacevschi cu patrupeda Reghina.

Pentru al doilea an consecutiv, în categoria A titlul de cea mai bună echipă canină l-a obținut reprezentanta Direcției regionale VEST a Poliției de Frontieră, fiind urmată de polițiștii de frontieră și patrupezii din Direcția regională NORD – plasați pe locul II.

Cea de-a III-a poziție în clasamentul pe echipe a fost ocupată de chinologii și câinii de serviciu ai Direcției regional EST a IGPF.

La individual, categoria profesională B:

  • Locul I – polițistul de frontieră Nicolae Lungu cu patrupedul Colin;
  • Locul II – polițistul de frontieră Iurie Bivol cu patrupeda Lia;
  • Locul III – polițistul de frontieră Alexandru Izbaș cu patrupeda Ada.

Echipa Direcției regionale VEST reușește și în această categorie să urce pe primul loc în clasament, însă este urmată pe locul II de către polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău.

Au avut o prestație bună și angajații SPPS, care s-au ales cu locul III.

În cadrul premierei participanților, șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza a transmis felicitări și mulțumiri participanților acestui concurs:

„Sperăm că colaborarea noastră să aibă o continuitate și să ne revedem pentru a ne împărtăși cu experiențele, cu bunele practici în domeniul de referință, dar și pentru a ne susține reciproc în diverse circumstanțe.

Câinii sunt prietenii adevărați ai omului, cei care ne ajută în misiunile de serviciu acolo unde noi nu putem face față.

Deci tandemul care îl formați alături de prietenii voștri patrupezi vă prezintă și, nu numai pe Dvs, dar și instituția în care activați. Sănătate și succese pe mai departe!”

Galerie Foto și Video:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Echipele canine ale Direcției regională VEST cele mai bune la competiția „Biatlon chinologic 2022” - Știri din regiunea Ungheni
  2. Echipele canine ale Direcției regională VEST cele mai bune la competiția „Biatlon chinologic 2022” - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns