La Sinești va fi edificat un monument în memoria victimelor regimului stalinist

Un monument în memoria victimelor represiunilor politice ale regimului totalitar stalinist va fi edificat pe Valea Culei, în satul Sinești din raionul Ungheni.

Acesta urmează a fi instalat în fața Casei de Cultură din localitate, transmite bodrug.eu


„În temeiul art. 7 din Legea monumentelor de for public nr.192 din 2011, Guvernul Republicii Moldova va aproba în Ședința Guvernului din 18 ianuarie 2018, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și în temeiul deciziei Consiliului comunal Sinești, înființarea în satul Sinești, raionul Ungheni, a monumentului în memoria victimelor represiunilor politice ale regimului totalitar stalinist.”

Vedeți și 

Sursa mai precizează că în conformitate cu proiectul Hotărârii de Guvern, elaborată de Ministerul educației, Culturii și Cercetării, monumentul va fi înființat conform unui proiect avizat proiect avizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea monumentului și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului Primăriei comunei Sinești, precum și din donații și sponsorizări.

Monumentul se propune a fi edificat în scopul comemorării locuitorilor victime a represiunilor politice a regimilui totalitar stalinist.

HG Cu privire la înființare… by on Scribd

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns