La Nisporeni a fost depistat un nou focar de pestă porcină

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat în această săptămână într-o localitate din raionul Nisporeni, după ce un astfel de caz a fost depistat în satul Manta, raionul Cahul.



Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Maia Sandu, în debutul ședinței de Guvern din această vineri, 26 iulie 2019. Premierul s-a adresat instituțiilor responsabile să acționeze rapid pentru a preveni răspândirea acestei boli.

Mă adresez ANSA să ia măsuri pentru a corecta această situație de comun acord cu comisiile pentru situații excepționale. Este important să se acționeze rapid pentru a preveni răspândirea acestei boli și în alte localități din R. Moldova”, a menționat Maia Sandu.

Focarele de pestă porcină africană au reapărut după ce ultimul caz în Republica Moldova a fost înregistrat în luna martie, în satul Bejghioz, Ceadâr-Lunga.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede în rândul animalelor. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt nimicite, iar spațiile în care au fost ținuți porcii, perimetrul alăturat și ustensilele din gospodărie sunt dezinfectate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns