La 30 de ani de la Podul de Flori, România donează Chișinău 20 camioane cu echipament anti-COVID-19

La 6 mai 2020, în ziua când se împlinesc 30 de ani de la Podurile de Flori peste râul Prut, autoritățile de la București demonstrează încă o dată că sângele apă nu se face și frații în veci vor fi frați



Astfel, la 6 mai, Guvernul de la București alocă Chișinăului ajutorul umanitar promis, în valoare de 3.5 milioane de euro pentru Republica Moldova.

Vezi și Guvernul de la București a alocat 3.5 milioane de euro Republicii Moldova pentru lupta cu COVID-19

Donația frățească cuprinde 20 de camioane militare încărcate cu echipamente medicale și de protecție, dar și medicamente care vor putea fi folosite pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Potrivit autorităților, convoiul va fi întâmpinat la punctul de trecere a frontierei Albița – Leuşeni de către premierul Ion Chicu, iar evenimentul va fi transmis live de postul public de televiziune național.

La evenimentul de transmitere a ajutorului vor participa ministrul Afacerilor Interne al României, Marcel Vela, ministrul Sănătății al României, Nelu Tătaru, și ambasadorul României în R. Moldova Daniel Ioniță, iar din partea R. Moldova au fost invitați premierul Ion Chicu și șeful statului Igor Dodon.

Evenimentul va avea loc la Institutul de medicină de urgentă din Chișinău, autoritățile de la Chișinău refuzând ca ceremonia publică de predare a asistenței umanitare să se desfășoare în PMAN.

Ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordate de România, planificată pentru 6 aprilie 2020, ora 16:30:

Citiți mai multe despre ajutoarele frățești acordate de România în lupta Republicii Moldova contra noului Coronavirus de tip nou / COVID-19:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns