Klaus Iohannis promite ajutor sub formă de carburanți agricultorilor din Republica Moldova

Astăzi, în Republica Moldova se află într-o vizită oficială Președintele României Klaus Iohannis. Această este prima vizită a unui oficial de rang înalt în Republica Moldova de la investirea Maiei Sandu în funcția de președinte.

Simbolic, primul Președinte care este găzduit de oficialii de Chișinău, este cel al României.

Totodată, în cadrul Declarației de presă ale Președintele R. Moldova, Maia Sandu și Președintele României, Klaus Iohannis, oficialul de la București a promis mai multe ajutoare Republicii Moldova.

Klaus Iohannis a promis un ajutor agricultorilor din Republica Moldova afectați de seceta din vara anului 2020 sub formă de 6 000 tone de motorină.

Urmare a vizitei, Maia Sandu și Klaus Iohannis, au semnat o declarație comună, prin care a fost reafirmat „caracterul special al relației bilaterale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”.

Textul integral al Declarației semnate de Maia Sandu și Klaus Iohannis

În aceași ordine de idei, România s-a angajat să rămână cel mai sincer susținător al cetățenilor R. Moldova, iar Chișinăul a subliniat „angajamentul pentru continuarea implementării proiectelor de cooperare derulate cu România, inclusiv și mai ales a proiectelor strategice de interconectare și a proiectelor din domeniul infrastructurii”.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns