JCI Ungheni a adoptat primul spațiu public din municipiul Ungheni

La 18 februarie curent, a fost semnat primul Protocol de colaborare în cadrul programului „Adoptă un spațiu public”. Tinerii antreprenori ai asociației JCI Ungheni au dat încă odată dovadă de spirit civic și participare cetățenească. Aceștia au răspuns inițiativei lansate de Primăria municipiului Ungheni și au adoptat un spațiu public.



Spațiul adoptat de către JCI Ungheni este situat în Parcul Central din Ungheni și are o suprafața de 2500 mp. Acesta cuprinde trei terenuri de joacă ai Orășelului Copiilor „Micul Cluj”, și anume terenurile pentru vârstele 0-3 ani, 3-7 ani, 7-12 ani, precum și aleile din preajma acestora, informează Primăria Municipiului Ungheni.

Suntem o organizație activă care are în vizor tot ce se întâmplă în orașul nostru. Am citi despre programul lansat de primăria Ungheni și am primit cu drag această inițiativă, pe care o considerăm una pe măsura JCI Ungheni. Avem oameni, resurse necesare, dar mai ales dorință de a ne implica și a contribui la întreținerea/îmbunătățirea spațiul public adoptat” a declarat Dionisie Ternovschi, președintele JCI Ungheni.

Printre principalele obligațiuni ale „părinților adoptivi” sunt:

  • elaborarea unui proiect de amenajare a spaţiului public care să cuprindă toate intervenţiile pe care doreşte să le facă în compoziţia peisagistică existentă;
  • să execute lucrările de amenajare ale spaţiului public;
  • să respecte calendarul activităţilor prevăzute în proiectul de amenajare;
  • să asigure necesarul de material (agro) dendrofloricol pe care decide să îl planteze/replanteze, etc.

Pe lângă activitățile de amenajare și întreținere a spațiului public adoptat, membrii JCI Ungheni își propun să organizeze și să desfășoare un șir de evenimente în aer liber.





Este vorba de proiectul – Family Days (Zilele Familiei) care are drept scop promovarea odihnei active și petrecerii timpului liber în sînul familiei. După cum menționează Dionisie Ternovschi, președintele JCI Ungheni, aceste activități se înscriu perfect în spațiul adoptat, adică în Orășelul Copiilor din Parcul Central.

Pe de altă parte, primăria municipiul Ungheni va aviza proiectul de amenajare a spaţiului public care cuprinde toate intervenţiile pe care JCI Ungheni doreşte să le facă în compoziţia peisagistică existentă și va monta plăcuțe cu un mesaj de mulțumire pe spațiul public „adoptat”.

Apreciem gestul acestor tineri plini de energie și entuziasm, care reușesc mereu să ne surprindă cu proiecte interesante. Prin participarea la acest program, ei vor pune umărul la îmbunătățirea aspectului estetic al localității noastre fiind un bun exemplu pentru alte instituții/agenți economici. Un spațiu frumos amenajat, îngrijit va constitui și un element de promovare a imaginii acestei organizații. Deasemenea, îndemnăm cetățenii, managerii instituțiilor publice, agenții economici să asigure ordinea pe spațiile adiacente instituțiilor pe care le administrează” a menționat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Amintim că în luna ianuarie a acestui an, primăria municipiului Ungheni a lansat Programul „Adoptă un spațiu public”.  Acesta are drept scop responsabilizarea instituțiilor publice/agențiilor economici/organizațiilor nonguvernamentale faţă de mediul înconjurător, faţă de conservarea zonelor publice, precum şi promovarea şi întărirea parteneriatelor ca factor primordial în dezvoltarea societăţii.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns