Italia a închis hotarele pentru cetățenii Republicii Moldova

Autoritățile Republicii Italia au închis hotare pentru cetățenii mai multor state, inclusiv Republica Moldova

Motiv – autoritățile italiene consideră Republica Moldova regiune cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul Coronavirus / COVID-19.Potrivit Ministerului Italian al Sănătății, interdicția de călătorie se aplică pentru Republica Moldova și încă 12 state:

Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

Vedeți și:

Persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a precizat ministerul.

La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea care presupune cea mai mare precauţie”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

De asemenea, Republica Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte din / către ţările menţionate supra.

Ordonanța se referă la toate categoriile de cetățeni, UE sau non UE.

Excepție – pot reveni în Italia din țările vizate doar cetățenilor italieni.

Urmare, accesând Tabelul online al zborurilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău, observăm că pentru ziua de 10 iulie 2020, au fost deja anulate 5 zboruri spre Aeroporturile din Italia.

Aeroportul Internațional ChișinăuAeroportul Internațional „Marco Polo” din VenețiaAeroportul Internațional din Torino / Turin

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONFaci un comentariu sau dai un răspuns?