Iresponsabilitate fără margini: IGPF a identificat în PTF Criva un călător cu testul COVID-19 pozitiv

O călătorie întreruptă pentru 21 de pasageri ai rutei R. Moldova – Polonia, deoarece unul din aceștia deținea rezultatul testului PCR Covid-19 pozitiv.

Deși era convins că este sănătos, abia la trecerea frontierei de stat a verificat rezultatul testului, unde a aflat că este pozitiv și a supus riscului de infectare cu Covid-19 ceilalți călători, informează Poliția de Frontieră

Călător cu testul COVID-19 pozitiv

În seara zilei de ieri, 06 aprilie a.c., în punctul de trecere a frontierei Criva s-a apropiat, pe direcţia ieşire din R.Moldova, un autocar de rută regulată.

Conform analizei de risc, după verificarea actelor de identitate ale celor 21 de pasageri, polițiștii de frontieră au solicitat de a fi prezentate și  testele COVID-19.  

Ca urmare, unul dintre pasageri a prezentat în format electronic un test cu rezultat pozitiv.

Acesta a declarat că se simțea bine și nu avea simptome ale Covid-19, de aceea nici nu a așteptat rezultatul probelor medicale şi a pornit la drum spre Polonia.

Rezultatul pozitiv l-a surprins şi pe el personal. 

Conform procedurii standard de operare bărbatul, un chișinăuian de 40 de ani, a fost izolat până la venirea Serviciului 112.  

Ajunşi la faţa locului, echipa de asistență medicală urgentă din orașul Lipcani a examinat persoana şi a constatat că aceasta poartă o formă asimptomatică a bolii.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră nu au autorizat ieșirea din țară a autocarului, iar toți pasagerii și șoferul au fost plasaţi în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile. 

De menționat că nu este primul incident de acest gen.

Un caz similar a avut loc săptămâna trecută, în același punct de trecere a frontierei.

În context, IGPF recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier să se asigure că au actele în regulă, inclusiv şi rezultatele testelor PCR COVID-19.

De multe ori indiferența și iresponsabilitatea unor persoane au urmări grave pentru cei apropiați.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns