IP Nisporeni a ocupat Locul II în cadrul programului „Supraveghere de Vecinătate”

„Cel mai bun polițist este chiar vecinul ” este un concept cunoscut, dar și pe larg pus în aplicare, în ultimii ani, în raionul Nisporeni. Peste două mii de nisporenieni sunt membri ai peste 100 de sectoare de supraveghere, puse pe roate de poliție împreună cu admistrația publică locală, comunică Nisporeni.newsVoluntarii și-au transformat comunitățile în locuri mai sigure , au contribuit la diminuarea ratei infracționale, dar și au poziționat raionul Nisporeni pe locul II în țară în ceea ce privește numărul persoanelor implicate, dar și al rezultatelor.

Proiectul de Supraveghere de Vecinatate din orașul Nisporeni se bucură de un succes răsunator. În doar doi ani, aproape 300 de oameni au ținut cu tot dinadinsul să se implice și, astfel, să formeze 14 sectoare.

În total, în raionul Nisporeni sunt 108 sectoare supravegheate de vecini.

Datorită activităților și impunerea creării acestor sectoare de supraveghere de vecinătate, dacă avem pe țară o descreștere cu minus zece procente, pe raionul Nisporeni, la sfârșitul anului 2018 s-a stabilit că infracționalitatea în raionul Nisporeni a scăzut în jur de minus 19 procente,” a specificat pentru Nisporeni.news, șeful SSP a IP Nisporeni, Gheorghe Bargan.

Programul a diminuat rata infracțională, dar și i-a adus o mențiune Inspectoratului de Poliție Nisporeni.

Programul „Supraveghere de Vecinătate” a fost lansat în anul 2013 în țara noastră. Acesta a reușit să formeze un colectiv de peste 40 de mii de voluntari, fiind cel mai mare proiect implimentat în Republica Moldova, cu implicarea societății și a poliției.

sursa: Nisporeni.newssursa: Nisporeni.news
sursa: Nisporeni.newssursa: Nisporeni.news

%d blogeri au apreciat: