Ion Chicu l-a invitat pe Ludovic Orban la inaugurarea Gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău

În debutul ședinței Guvernului de ieri, 12 august 2020, Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că în acest an, Republica Moldova are un motiv suplimentar de a celebra Ziua Independenței, întrucât a fost dat în exploatare Gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău, unul dintre cele mai importante obiective al infrastructurii energetice naționale, care va consolida și mai mult independența țării noastre.



Lansarea gazoductului va spori securitatea energetică a Republicii Moldova, fiind o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaze naturale a țării în diferite circumstanțe, transmite Guvernul Republicii Moldova

Evenimentul de inaugurare va avea loc pe 27 august.

„Aduc mulțumiri Guvernului și poporului român pentru investițiile și suportul oferite în construcția acestui obiectiv care merită inaugurat în cadrul unui eveniment frumos.

Pe 27 august este sărbătoare mare, cu această ocazie am remis premierului român, dlui. Ludovic Orban invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda importanța națională”, a precizat Ion Chicu, exprimând speranța că operatorul intern în scurt timp va aproviziona țara cu gaze naturale, inclusiv prin intermediul acestui Gazoduct.

Citiți mai multe despre epopea construcției gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns