Întrevedere de lucru Misiunea EUBAM și Poliția de Frontieră

Ieri, 13 august 2021, a avut loc prima întrevedere de lucru în calitate de șef al Poliției de Frontieră, domnul Rosian Vasiloi cu șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor.  

Inițiativa a venit din partea Misiunii EUBAM, după ce anteriror, a avut și o întrevedere cu Viceprim-ministrul pe reintegrare și reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare

În cadrul dialogului inițiat a fost apreciat activitatea EUBAM pe parcursul celor 16 ani, dar și au fost trecute în revistă direcțiile prioritare de activitate a noi conduceri IGPF.

În acest sens, șeful Poliției de Frontieră a subliniat importanța intensificării a cooperării cu EUBAM, care a fost și rămâne un partener de încredere în ceea ce privește managementul integrat al frontierei de stat.

Readucerea în prim plan a discuțiilor privind prevenirea și contracararea infracționalității la frontiera moldo-ucraineană, reactivarea grupului de lucru pe domeniul de combatere a traficului ilegal de tutun, care se desfășoară sub egida EUBAM, proiectele de dezvoltare, inclusiv activitățile comune pe acest segment de frontieră, rămân a fi subiecte de actualitate în agenda de lucru a IGPF.

În acestă ordine de idei, domnul Slawomir Pichor a expus principalele viziuni ale EUBAM, punctând schimbările organizatorice la nivelul instituției pe care o conduce.

Alocuțiunea sa a fost însoțită și de un gând bun pentru domnul Vasiloi, odată cu investirea în funcția de șef al Poliției de Frontieră, dorindu-i succes în misiunile sale. 

Șeful Poliției de Frontieră a mulțumit pentru mesajul de felicitare și de susținere, exprimându-și dorința de a fortifica parteneriatul existent, bazat pe implementarea celor mai inovative inițiative de dezvoltare instituțională și de asigurare a ordinii și liniștei la frontiera Republicii Moldova.

Pe final, interlocutorii au agreat consecvența unui dialog activ pe toate direcțiile de interes pentru ambele instituții, iar o astfel de evoluţie ar fi în măsură să progreseze mai multe proiecte de cooperare şi asistenţă în derulare la Poliția de Frontieră.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns