Intervențiile IGSU în urma condițiilor meteorologice din 2 august 2021

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale al IGSU, salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc în urma ploilor torențiale cu vânt puternic, care au fost înregistrate ieri 02 august, pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, echipele de intervenție au fost solicitate pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți de rafalele de vânt puternic în localitățile din raioanele Anenii Noi, Nisporeni, Sângerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni.

În municipiul Bălți pompierii au efectuat trei intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabile blocând circulația.

Lucrări similare au fost efectuate de angajații IGSU în pe traseul G88 M5 – Condrătești – Cornești în perimetrul satului Năpădeni din raionul Ungheni.

Vedeți și Publika TV: Cca 200 de hectare de porumb distruse de ploi în Sinești, r. Ungheni

Totodată, salvatorii au evacuat vegetație și crengi din localitățile Hâjdieni al raionului Glodeni și în satul Chetrosu din raionul Drochia.

În aceași ordine de idei, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile salvatorii au înlăturat copaci căzuți pe țevile de gaz la Anenii Noi, dar  și în satul Râuțel, raionul Fălești.

În localitatea Biruința din Sângerei, de intervenția IGSU a fost nevoie după ce un copac s-a prăbușit peste un bloc locativ cu 5 nivele.

De asemenea, echipele de intervenție IGSU au fost solicitate și în capitală.

Aici, în orașul Vatra, salvatorii au înlăturat mai mulți copaci, care în urma vântului puternic au blocat calea ferată.

Mai mult, pompierii au efectuat lucrările de pomparea apei în satul Coșnița, raionul Dubăsari, fiind pompate 150 tone de apă din subsolul gospodăriei particulare și 60 tone de apă din beciul unei case de locuit.

Lucrări similare au fost efectuate și în localitatea Slobozia –Dușca unde pompierii au pompat 10 tone de apă din beciul unei case particulare.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, la data de 2 august, către ora 23:00, 12  localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan-Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova, au fost deconectate de la energie electrică.

Astăzi, 3 august 2021, toate localitățile au fost reconectate la sursa de  energie electrică.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: