Intervenție aero-medicală a unui elicopter SMURD Iași la Glodeni

În după amiaza zilei de 25 noiembrie, un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție în orașul Glodeni.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, echipajul aero-medical a transportat pentru a transportat o femeie în vârstă de 43 de ani din Glodeni spre municipiul Chișinău.

Femeia a suportat un traumatism cranio-cerebral sever în urma căderii de la înălțime.

Pacienta a fost preluată de la spitalul raional și transportată în siguranță pe calea aerului, fiind monitorizată permanent de paramedicii SMURD.

În timpul zborului  femeia în stare stabilă nu a suferit complicații.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din capitală de unde pacienta a fost preluată și transportată de Serviciul Republican Aviasan la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare investigații și îngrijiri medicale.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021 aceasta este a treisprezecea intervenție aero – medicală SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv un număr mare în Unitatea teritorial-administrativă Găgăuzia.

Proiectul SMURD a fost demarat în Republica Moldova, în anul 2014, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, privind ajutorul reciproc pentru intervențiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, care a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de urgență publică în zona transfrontalieră, inclusiv crearea unei infrastructuri de frontieră pentru intervențiile transfrontaliere aero-medicale.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?