INSP și SPIA au „curmat” intențiile unor grupuri de șoferi de a participa la curse ilegale

Intențiile unor grupuri de șoferi de a participa la curse ilegale, curmate de polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al INSP, noaptea trecută, mai mulți conducători auto s-au adunat pentru a participa la niște curse ilegale pe străzile din Chișinău și în suburbii, necătând la pericolul la care se expun atât pe ei, cât și pe cei din jur.Ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP i-au dispersat.

Unii dintre ei, s-au deplasat dintr-un punct în altul, unde erau convinși că acolo vor putea continua cursa, însă și acolo au fost întâlniți de polițiști.  Un alt grup de conducători auto a fost depistat pe traseul Cimișlia.

În final, toți șoferii au fost dispersați de inspectori, însă, actele și starea tehnică a mai multor conducători auto, au fost verificate.

Un șofer a fost sancționat pentru că conducea agresiv, iar altul pentru că exploata mașina reutilată fără autorizație.

În același timp, a fost depistat un conducător auto în stare de ebrietate, fiindu-i ridicat permisul de conducere.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP menționează că va intensifica măsurile de documentare a șoferilor „iubitori” de viteză, iar toți cei depistați vor fi sancționați, fără nicio abatere de la lege.

Conducătorilor auto le recomandăm să nu să se eschiveze de la prevederile legale și să respecte cu strictețe regulile în traficul rutier.

În rezultatul acțiunilor întreprinse, pe parcursul raziei, au fost întocmite 263 procese verbale, au fost documentați sub aspect penal 5 cetățeni în stare de ebrietate și au fost ridicate 3 numere de înmatriculare străine din cele 25 documentate.

Totodată, în conformitate cu indicii art. 241 alin.1 și art. 228 alin.1, Cod Contravențional al Republicii Moldova, au fost documentați 2 cetățeni care au participat la o cursă de automobilism ilegală.

Solicităm cetățenilor care observă astfel de întruniri, să apeleze la numărul 022-22-30-59, Unitatea de Gardă a Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Galerie Foto:Amintim că la 18 și 19 mai 2020, ofițerii INSP au mai sancționat unii participanți ale cursele ilegale din seara zilei de 17 mai 2020:

Amintim că urmare a tragicului accident rutier din centrul municipiului Chișinău, care a avut loc în noaptea dintre 16 și 17 mai curent și care a luat viața a două persoane, pe rețelele de socializare au început a fi publicat mai multe materiale video cu privire la cursele auto ilegale care sunt organizate periodic în apropierea Aeroportului Internațional Chișinău.

Materialele video sunt culese de pe profilurile publice al mai multor tineri din Chișinău și demonstrează teoria curselor ilegale și că accidentul tragic ar fi fost de fapt o cursă ilegală pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

Vedeți și Foto, Video // Accident teribil în centrul mun. Chișinăului. Două persoane au decedat și patru mașini făcute zob

Și cel mai dureros este faptul că mai mulți internauți operează că miza acestei curse ar fi fost suma de 50 euro.Din păcate, 2 persoane au decedat și 4 mașini au fost făcute zob.

Vedeți și Furioși și fără permise: Orhei Drift // 7 tineri au rămas fără permise pentru manevre periculoase

După tragedie, pa pagina de facebook Reforma poliției? Nu, n-am auzit, au început a fi publicat mai multe video-uri cu privire la aceste curse.

În continuare, Vă prezentăm unul dintre acestea:Totodată, conducerea Inspectoratului Național pentru Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției a convocat mass-media într-un briefing de presă în care a vizat și subiectul curselor auto ilegale din municipiul Chișinău.

Șeful Inspectoratului Național pentru Securitate Publică a comunicat că autoritățile s-au autosesizat pe marginea informațiilor cu privire la desfășurarea unor curse ilegale în municipiul Chișinău și că urmează a fi întreprinse măsuri urgente de contracarare.

„Au fost dispuse verificări de serviciu în acest sens, dacă se va dovedi că oamenii legii tolerează aceste acțiuni ilegale, nu intervin sau nu acționează corespunzător, vor fi sancționați până la eliberarea din funcție”a declarat Paiu.

Anterior, redacția Paranteze.md a publicat un material video care demonstrează că erau două automobile care s-au deplasat cu viteză prin centrul capitalei în acea noapte, alimentând teoria că ar fi fost vorba de curs ilegală.

Vedeți și Dovadă video că accidentul tragic din weekend ar fi fost o cursă ilegală cu participarea a două automobileAmintim că în acest weekend, 2 persoane au decedat urmare a unui accident rutier grav la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și strada Ismail din municipul Chișinău.

Un automobil de model „Audi”, condus de un tânăr de ani 27 ani, cu o pasageră la bord, deplasându-se pe bd.Ștefan cel Mare s-a ciocnit cu un automobil „Toyota”, condus de un bărbat de 39 de ani, care se deplasa pe str. Ismail.

Mai multe detalii în articolul Foto, Video // Accident teribil în centrul mun. Chișinăului. Două persoane au decedat și patru mașini făcute zob

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “INSP și SPIA au „curmat” intențiile unor grupuri de șoferi de a participa la curse ilegale

%d blogeri au apreciat: